Schoenen op vakantie

Zomer! Daar gaan we dan. Niet genoeg zomerse dagen in Nederland om al mijn schoenen te dragen. Dus grote vraag is welke schoenen mogen mee op vakantie naar Italië? Ken je dat gevoel? Geen zin in blaren en er toch leuk uitzien? Het begint bij de teenslippers. OK, die mogen mee. Maar dat zijn geen echte schoenen toch? Die horen meer in de categorie ‘tools’. Mijn zilverkleurige paar heb ik ooit in Rio gekocht. Daar heb ik samen met mijn vriendin Valerie even het officiële programma van de handelsmissie met de Nederlandse Creatieve Industrie geskipped voor een moment aan de Copacabana. Dus al ik ze draag, denk ik toch daar toch weer even aan. En door de Olympische spelen van 2016 al helemaal. Dus onmisbaar in mijn koffer.

Maar terug naar mijn echte ‘darlings’. Wie mag mee? De zwarte sandalen met kurken zool en hoge hakken komen uit Perugia en ze passen bij iedere outfit. De bruine slingbacks met sleehak en schattige leren strik bovenop komen uit Milaan. Zij missen Italië echt. Ze zijn heel comfortabel en mijn bruine favoriete 15-jaar oude Humanoid stretch jurk zit al in de koffer. Het heerlijke tweekleurige blauw-grijze/naturel-beige paar hoort gewoon bij mijn multi-colored wijde rok, de sfeer van een late namiddag, koude spumante en het geluid van pratende italianen. Ja, ze mogen mee. De donkerblauwe, net iets te grote maar coole simpele sandalen met houten hak. Mee.

Maar wat is er gebeurd met Mita en Eleonora? Zo Italiaans, zo prachtig. Maar waarom heb ik die nou net thuisgelaten? Waar zat ik met mijn verstand en gevoel? Had mijn Nederlandse praktische mentaliteit toch weer de Italiaanse schoonheid principes ‘overruled’? Vond ik ze stiekem nog té mooi, te maagdelijk, te weinig gedragen? Wat een ongelooflijke misser. Zit ik hier op een geweldig terras in Mantova zonder Linda. So ladies take this advice. Denk aan je schoenen als je beste vrienden. Geef ze aandacht, koester ze, heb plezier met elkaar. Al is het maar voor een kort moment per dag. Sorry Mita, volgende keer mag je echt mee…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s