Herfst mix onder je knieën

Herfst. Het is inmiddels echt herfst. En nu de zon lager komt te staan en het licht zo prachtig verandert en die mooie gloed aan alles geeft, krijg ik ook zin in andere kleuren. Warme kleuren. Oker, vale oranjes, olijfgroen, bruin, cognac. Cognac? Ja, dat klinkt als een enorm ouderwetse kleur. Mijn moeder gebruikte die kleur omschrijvingen; camel, cognac, taupe. Kleuren uit de tijd van onze moeders, uit de jaren ’50 films. Dat was heel chique destijds. Cognac kleurige schoenen met bijbehorende tas en glacés. Krijg er enorme zin in…Gecombineerd met een hele donkergroene jas. En klassieke schoenen, maar wel met een 2016 twist.

Eens kijken wat er dan aanwezig is in mijn winterse collectie. Pumps? Ja, fijn. Altijd een paar in huis hebben. Maar wel met een wat hogere hak. Als de hak rank is kan 7 cm heel gracieus zijn. Maar ik vind een slingback dan mooier. Mijn donkerblauwe metallic trouwschoenen van 18 jaar geleden waren zo. Nog steeds een prachtige stijl en ik kon er heel goed op dansen. Bij hogere, stevigere hakken van bijvoorbeeld 8 of 10 cm staat een dichte hiel weer beter. Bij mij dan. Minder tuttig. Maar wel in mooi fris groen of bordeaux rood. Glimmend. Lak. Mijn moeder droeg veel schoenen met een dichte neus. Ze vond dat netter, gekleder. En een open schoen (peeptoe klinkt altijd veel gezelliger toch?) was wel heeeeel zomers. En niet praktisch. Ik ontdek nu dat ik juist die open neuzen heel leuk vind met sokken, kniekousen en maillots. Kan een schoen zo anders van worden. Dus er is wel zoiets als tussen-seizoen-schoenen, of beter, all-season-shoes. Maar color matters. De olijfgroene sandalen met roomwit randje (dichte hiel, open neus) kunnen. Is zelfs nu weer leuker aan het worden met al die geweldige glimmende sokjes en ajour kniekousen.

Laarzen? Heel lang dol op geweest. Maar heb ze vorige winter amper gedragen. Vond het zo veel aan mijn been, zo ingepakt. Nu was het ook niet echt koud, maar het totaalplaatje vond ik niet spannend. Niet sexy. De kortere laarsjes daarentegen vind ik plotseling frisser en ‘cooler’. Terwijl ik mijn kuiten nou niet persé het mooiste deel van mijn lijf vind. En boven de 50 zul je toch echt voorzichtig moet zijn met rokken, jurken, broekrokken en broeken boven de knie. Maillots en dikke panty’s kunnen gelukkig je knieën verbergen. Geen idee wat daar precies mis mee gaat, maar het rimpelt, frommelt en beweegt op plekken die vroeger niet eens bestonden rondom je knie. Wel eens voorover gestaan en dan naar je knieschijven gekeken? Geen gezicht. Wil je echt niet op je netvlies hebben. En zeker niet anderen ogen mee confronteren.

Dus. Conclusie. Anything below the knee should be a good autumn mixture. Mijn nieuwe indigo metallic Mita’s. Met donkerbruine matte panties. En als extra een dun herfst-cognac-kleurig gestreept sokje. Mijn moeder zou waarschijnlijk hebben gezegd: zit dat sokje aan die schoen vast? Dat is nou jammer…Ofwel: kind wat heb je nu weer bij elkaar aan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s